Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasındaki 2 kilometrelik mesafeyi ortadan kaldıran ziraat odası, tarım il müdürlüğü ile anlaşma sağlayarak ekiplere ziraat odasından yer verdi. Ziraat Odası’na gelen çiftçiler, tarım il müdürlüğüne gitmeden tüm işlemlerini ziraat odasında kolaylıkla kısa sürede hallediyor. Uygulama ÇKS kayıt süresince devam edecek.
Konuyla ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, amaçlarının hizmeti çiftçilerin ayağına getirmek olduğunu belirterek, “2016 yılı ÇKS kayıtları başladı. Yani mazot ve gübre desteği başladı. Biz 2 yıldır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzle istişare ediyorduk. Üreticimizi nasıl yormadan kısa sürede işini halledebiliriz, nasıl memnun ederiz diye. Geçen sene kendisine bu konuyu ilettik. Bu senede Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekibini ziraat odamıza gönderdi. Burada üreticimizin, çiftçimizin ayağına hizmeti getiriyoruz. Çiftçilerimiz zorunlu olan ÇKS kaydını yaptırabilmesi için ziraat odasından belge alması gerekiyordu. Daha sonra da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gitmesi gerekiyordu. Bu da yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafeydi. Tabi bu işlemi yaptıran çiftçilerimizin yaş ortalaması 50 yaşın üzerinde. Bunun için bu çiftçilerimize eziyet değil de hizmet olsun diyerek böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Üreticilerimizin işlerinde kolaylık için, hizmet için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, tek amaçlarının hizmet olduğunu belirterek, “Bu sene farklı bir uygulama başlattık. Çiftçilerimiz ziraat odasına gelip çiftçilik belgesini aldıktan sonra tekrar il müdürlüğümüze gelerek ÇKS müracaatlarını yapıyorlardı. Aradaki mesafede yaklaşık 2 kilometreydi. Çiftçilerimiz bu mesafeyi yürüyerek gidip geliyorlardı. Bu da çiftçilerimiz için ciddi bir sıkıntıydı. Biz ziraat odası başkanımızla bu konuyu geçen yılda konuşmuştuk. Ne yapabileceğimizi değerlendirdik ve bu sene uygulamaya koyduk. Ziraat Odası binasının üst katına çiftçilerimize yerinde hizmet etmek amaçlı ekiplerimizi buraya getirdik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün teknisyen ekibimiz ve mühendislerimiz ÇKS müracaatlarını alıyorlar ve vatandaşlarımız yorulmadan, uğraşmadan hizmeti alıyorlar. Burada hem ÇKS müracaatı hem de sertifikalı tohumla ilgili destekleme müracaatları da alınmakta. Buradaki amacımız tamamen hizmettir” şeklinde konuştu.
ÇİFTÇİLER UYGULAMADAN MEMNUN
Uygulamanın kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirten çiftçiler ise, “Uygulama gerçekten çok güzel. Bir imza eksik oluyordu 2 kilometre yürüyorduk. Zaten Emin Koçak başkanımız geldiğinden beri ziraat odasının çehresinde ciddi bir değişiklikler oldu. Eskiden tarıma gidiyorduk ama şimdi buradan her şeyimizi hallediyoruz” dedi. Yaşlı bir amca ise 80 yaşında olduğunu belirterek, “Ben 80 yaşındayım, her zaman aşağıya gitmem gerekiyordu. Şimdi burası çok güzel olmuş. Burada her şeyi hallediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın