© Aksaray Meydan 2020

OSB Yolu Yılan Hikayesine Döndü

Aksaray OSB yolu yıllardır Osb’de çalışan işçileri ve iş yeri sahiplerini tedirgin ediyor.

Aksaray Osb yolunun yapımına 2004 yılında başlanmasına rağmen halen yapımı tamamlanmadı, Yolun dönemin belediye başkanı Nevzat Palta ve dönemin valisi Selami Altınok zamanında yapılmaya başlanması ve 10 günlük bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan yol ne yazık ki halen tamamlanamadı.

 

“TEHLİKE KOL GEZİYOR”

Yolun tek şeritli olması ve yolun tır, kamyon gibi büyük araçlarında kullanması tehlikenin bir başka boyutunu gösteriyor. Osb’de çalışan işçilerin bir çoğu işlerine motorsiklet, bisiklet gibi vasıtalarla gitmesi ve yolda sadece araçların sığabileceği kadar alanda olması motorsiklet ve bisiklet sürücülerini tehlikeye sokuyor.

 

“ÇALIŞANLAR İSYANDA”

Konuyu araştıran ekibimiz birkaç Osb çalışanından konuyla ilgili bilgi aldı. “Yıllardır bu yol böyle tek şeritli kullanıyoruz, gündüz gidiş gelişlerimizde zorda olsa gidip gelebiliyoruz fakat hava karardığında motorsiklet veya bisiklet ile gidip gelmek ayrıca bir zulüm. Bu yolda defalarca kazalar oldu ama nedense kimse ilgilenmedi. Bu yolun tamamlanması için sanırım birkaç kişinin ölmesi lazım ki yol tamamlansın”. Diyen işçiler bu konuyu yetkililerden bir an önce çözmesini istediler.

 

“ZAMANINDA BAŞLAYAN YOL NEDEN BİTMEDİ?”

Dönemin belediye başkanı Nevzat Palta, Valisi Selami Altınok ve Osb yöneticilerinde girişimi ile yapımına başlanan yol neden tamamlanmadı ?.  Dönemin belediye başkanı Nevzat Palta yol için şu açıklamalarda bulunmuştu; “ Aksaray OSB’de her geçen günde artan bir tempo var. Mevcut yolun kalite anlamında hem de trafiği çekme anlamında sıkıntıları bize her zaman geliyordu. Bu çerçeve içerisinde 2012 yılında bölünmüş yol çalışmalarını başlatmıştık. Sayın valimizle istişare yaptığımızda kış şartları nedeniyle asfalt veya satıh kaplamanın sağlıklı olmayacağını karar verdik. Ciddi bir kış geçti, şu anda zeminde çok güzel bir noktaya geldi. Sıcak asfalt yapmaya karar verdik” demişti.

 Asfalt çalışması başlatılan 6 bin 200 metrelik yolun büyük bir kısmını belediyenin üstlendiğini, OSB’nin katkıları ile bu yolu güzel bir şekilde tamamlayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Ekipler yoğun bir çalışma programını burada başlattı. En geç 10 gün içinde kaliteli bir sıcak asfalt yapılmış olacak. Hemşerilerimizin büyük talepleri vardı. Kısmen haklılardı. Bu talebi daha kaliteli bir yolla gerçekleştirmiş olacağız. Aydınlatmasın da da  Medaş taahhüdü vardı. Kısa zamanda yapılacak. Bu yola ilave olarak belediye mücavir alanında olan yerin ihalesini yaptık. Bu yolun devamını da belediye olarak sıcak asfaltını yaparak kalitesini arttıracağız. Artık herkes şehir merkezinden OSB ‘ye rahat bir şekilde gelcek” demişti.

Fakat gelinen noktaya baktığımızda yaklaşık 10 günde tamamlanması planlanan yolun, 10 yıldan uzun bir süredir tamamlanmaması akıllarda soru işareti bıraktı, Konuyla ilgili yetkililerin bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

 

(Resimler Arşivden)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER